M-am distrat în weekendul ăsta cu aparatul foto într-o mână și cu o felie de tort  în cealaltă. Din când în când, chiar și cu un pahar de super Hugo sau de vin, de care însă apucam să mă ating doar olfactiv. Abia ce îl învârteam puțin în pahar și îl miroseam, că auzeam deja din două parți: “Alina, ne faci o fotografie?” Sigur că da! Desigur, paharul lăsat puțin deoparte era rapid debarasat. Să nu se încălzească!

Un frizante Rozé, cu gust de pelin și flori de soc, dulce-amarui, “ca viața”, de la Domeniile Urlați

Ei bine, nu vă grăbiți să trageți concluzia cum că ce bine e să fii fotograf la evenimente cu ștaif. Acum făceam parte dintre partnerii media. Chiar și așa, cu câte cinci minute de pauză, cu socializare din când în când, tot am alergat în sus și în jos. Dovada: după câteva sute de fotografii, mai aveam de ajuns în seara aceea la o petrecere, loc în care nu am făcut față mai mult de două ore și am fugit la somn.

Festivalul Blogurilor și Vinurilor de sâmbătă, 27 mai 2017, a fost solicitant, dar efervescent, plin de lume frumoasă, energică, stilată și talentată. Sunt sigură de asta, pentru că prin vizorul Nikonului meu se vede bine: focusul pe fiecare persoană, grup sau obiect în parte desprinde din ambient. Iar orice detaliu devine mai important și mai frumos atunci când ne facem timp să-l observăm.

Obiectivul meu macro de 40 mm zice așadar că întâlnirea de la ARCUB Gabroveni, în Centrul Vechi, a fost o întâlnire cu totul specială între bloggeri de vin, food, lifestyle. A mai avut și o colaborare de bun augur, cu un eveniment conex, desfășurat în aceeași locație: IWCB România (International Wine Contest Bucharest), lucru care a permis degustarea nu doar de prăjituri și cafea, ci și a vinurilor înscrise în IWCB, plus o fuziune de spirite și spirit, cu multe împrieteniri spontane.

Sponsorii și colaboratorii care și-au adus aportul la buna dispoziție din Festival au fost SERVE Clubul Cavalerilor (remarcabile vinurile lor, în frunte cu unul dintre cele mai premiate rose-uri la ora actuală, Terra Romana),

Domeniile Urlați, Vinuri Selectionate Costiniuc, Pivot Noir, Vingården, Books Express, Podravka Romania, Julius Meinl, Himalaya Herbals Cosmetics Romania, 7thHeaven, mycoffee.ro, Vinmag, MORPHO-Bucuresti Fabulous Desserts & Macarons, Leonidas Romania.

Iată și lista bloggerilor prezenți sau parteneri la festival: Pastry Chef, Observator Gastronomic, Gastroart.ro, Horeca Insight, Horeca România, Fotohoreca.ro, Hobbybucatar.ro, Culinar.ro, Reteteculinare, Bucataras.ro, Gustos.ro, PrintreOale.ro, SilvanaBorza.roCosminTudoran.ro, Lecturi si Arome, LightGoodFood.ro, Divainbucatarie.ro, SuzanaMira.com, GabrielaSimion.com, Bistromargot.ro, AndraIlias.ro, DanielaNiculi.ro – foodforyoursoul, Prăjiturici, LaPrajiturela, Fantezie în Bucătărie, Lolasbox, Getmylook.ro, The Trends, The Socialite, Pistoane Baricate, Berbecutio, Vin2Ro, Stella Adam – Fashion Doctor, IamArina.ro, Denis Radu – SocialAgenda.ro, IsabelaCuisine.eu, Pia Voicu – instilulmeu.ro, LaChicBoutique.ro, AlinaVlad.com, MadalinaMisu.ro, SavoriUrbane.com, domus-pr.ro, 24life.ro, culinare.net.

Vinovați de tot acest “tămbălău relaxant” au fost: Vinul.ro, Social City I Food and Wine și Concret PR, care și-au unit eforturile pentru a pune la cale unul dintre cele mai fashionable, gustoase și spumoase evenimente ale anului.

Vă las mai jos în compania unei serii de imagini trase la eveniment. Au fost peste trei sute de cadre, așa că postez doar selecții, de data asta.