Bună, sunt Alina Miron, jurnalist de profesie, iar în cazul de față fotograf cu aproape zece ani experiență în fotografie de food și produs, eveniment, portrete, arhitectură, reportaj. Reprezint Fotohoreca, cu toate serviciile de imagine aferente, în calitate de Managing Director. Coordonez toate serviciile pe care ți le oferă acest site.

Cu nouă ani înainte de trecerea în domeniul vizual, am avut o carieră de un deceniu în presa scrisă. 2008, anul schimbării, m-a prins pe poziția de redactor șef. Făceam pe atunci o serie de reviste și materiale pe print, atât pentru publicul larg, cât și de custom publishing. Experiența cu pricina mi-a cimentat practic studiile din Facultatea de Jurnalism: imagine, PR, publicitate, print cărți și albume, inclusiv partea de grafică, web design, social media, imagine – totul despre cum se fac este aici (tocmai fac un gest cu degetul arătător spre fruntea mea).

Cu bagajul ăsta, plus obișnuința de a scrie mult, m-am aventurat în domeniul mai solicitant, dar mai fascinat al serviciilor de fotografie culinară, locații și evenimente pentru domeniul HoReCa.

Mi-am înființat o mică firmă, prin intermediul căreia am făcut site-uri pentru terți, campanii de imagine, social media, articole (inclusiv în domenii precum arhitectură sau sănătate, după câte trei ani experiență în fiecare domeniu). Între timp mi-am perfecționat fotografia de food, până am ajuns să prestez servicii majoritar în acest domeniu.

A urmat un curs de 6 luni de montaj video la Școala Media FEM și un curs de tehnică fotografică de 1 an la Universitatea Populară Ioan I.Dalles. Astăzi încă învăț: merg la cursul de sommelieri Sergiu Nedelea School și descopăr cu uimire și fascinație industria vinului. Ba reușesc să găsesc chiar și aici confirmarea că o reușită profesională atrage o alta: “sommelierul este omul cu mai multe meserii”, spune însuși Sergiu Nedelea, a  cărui memorie este plină de soiuri de struguri, podgorii, arome, ritualuri, pahare, istorie, dar mai ales cu oameni și locuri.

Am fost un timp parte din echipa revistei vinul.ro, pentru care am făcut fotoreportaje culinare. Mai sunt fotograf colaborator și pentru alte câteva publicații, printre care Avantaje și Men`s Health. Am ținut o perioadă și blogul Hobbybucătar, care acum se află într-o pauză de postări.

Sub brandul Fotohoreca, deschis la începutul anului 2017, ofer nu doar fotografie, ci, pentru cei interesați, și o serie de servicii special dedicate industriei ospitalității. Pentru detalii, mergi la pagina Home/Servicii